Κάθε χρόνο και καλύτερα! Ο Σύλλογος Προσηλιωτών φέτος βάλθηκε να ανατρέψει τη παροιμία του λαού μας "κάθε πέρυσι και καλύτερα" και φαίνεται πως τα κατάφερε.

Ο Σύλλογος μας κατάφερε να καταστήσει πλέον θεσμό τη διοργάνωση που τη τέταρτη χρονιά της έμελλε να φτάσει μέχρι το Γεφύρι της Πλάκας!

Μετά από τρία χρόνια συνεργασίας με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας, εφέτος άνοιξε ένας νέος κύκλος και μια όμορφη συνεργασία με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Τρεις μέρες θερινού σινεμά στα Τζουμέρκα, πάνω από 350 θεατές, μοναδικά σημεία προβολών, γνωριμίες με νέους ανθρώπους, δυνατά συναισθήματα και προβληματισμός, ατελείωτη δουλειά από τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου με πολλά χιλιόμετρα και κουβαλήματα, μικρές απογοητεύσεις αλλά και στιγμές ικανοποίησης.

Αυτή η τέταρτη χρονιά μας έδειξε πως το κοινό στο χωριό μας έχει κάνει σπουδαία βήματα. Οι ανεξάρτητες παραγωγές των τελευταίων ετών, οι μικρομικάδες φέτος, μαζί με τη μοναδική παράσταση παντομίμας "εκπαίδευσαν" ένα δύσκολο κοινό το οποίο έχει αγκαλιάσει ουσιαστικά τις εκδηλώσεις και αυτό γεμίζει ικανοποίηση το Δ.Σ. του Συλλόγου το οποίο θα συνεχίσει και θα προσπαθήσει να αναβαθμίσει περισσότερο τις εκδηλώσεις στο χωριό.

Η πολιτιστική "έξοδος" του Συλλόγου στη περιοχή είχε τις δυσκολίες της από τις οποίες γίναμε και σοφότεροι.

Το υπέροχο αυτό ταξίδι ήταν και φέτος εύκολα προσβάσιμο σε όλους. Όπως πάντα και οι τρεις εκδηλώσεις ήταν με ελεύθερη είσοδο.

Με το κίνδυνο να ξεχάσουμε κάποιους είμαστε υποχρεωμένοι να ευχαριστήσουμε όλους αυτούς που συνετέλεσαν στην επιτυχία και στη συνέχιση της εκδήλωσης-θεσμού για την περιοχή. Τα ακούραστα μέλη του Συλλόγου μας και το Δ.Σ. του, το Μέγα Χορηγό μας, τη Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, την εταιρεία TNT courier και τον Αλέξανδρο Βεβόπουλο, τον χορηγό φιλοξενίας το ξενοδοχείο Λάκμος στο Προσήλιο, τους χορηγούς επικοινωνίας Δημοτικό Ραδιόφωνο και Ηπειρωτικό Αγώνα, τη Διεύθυνση του Φεστιβάλ Δράμας, τον Βαγγέλη Γιωτόπουλο για τις μοναδικές φωτογραφίες που μας χάρισε από τις εκδηλώσεις, το Δήμο Βορείων Τζουμέρκων που ενισχύει τις προσπάθειές μας, τους ανθρώπους που βοήθησαν ουσιαστικά σε Παλαιοχώρι και Γέφυρα Πλάκας, τον Γιώργο Φλώρο για τη μοναδική παράσταση παντομίμας στο Προσήλιο, όλους τους εθελοντές στο στήσιμο-ξεστήσιμο, καθαρισμούς, σημάνσεις, παρασκευή ποπ-κορν κ.λ.π., κ.λ.π. και φυσικά τους 350 και πλέον θεατές των εκδηλώσεων και ειδικά αυτούς που κάνανε παραπάνω χιλιόμετρα για να απολαύσουν τις ταινίες.

Να ζητήσουμε συγνώμη για τυχόν αστοχίες και να υποσχεθούμε πως του χρόνου θα είναι καλύτερα!

Καλή αντάμωση!